Rins: Kvalifikacije največja težava Suzukija

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2019 .

Alex Rins je po dirki v Argentini priznal, da mora v prihodnje na kvalifikacijah voziti bolj na limitu, saj naj bi bil prav ta segment njihova šibka točka.

Španec je imel celoten vikend težavo s postavitvijo hitrega kvalificijskega časa, kar je pomenilo izpad iz prvega dela kvalifikacij in ter s šestnajstim mestom najslabši štartni položaj po dirki v Aragonu let 2017. Kljub temu pa je bila zgodba v nedeljo povsem drugačna. Iz ozadnja se je hitro prebijal naprej ter se na koncu zadovoljil s petim mestom.

“Imeli smo enak ritem, kot na četrtem prostem treningu torej pod 1:40, to je vse”, je na vprašanje kako mu je uspel takšen povratek odgovoril dirkač Suzukija.

“Seveda moramo naslednjič pričeti iz boljše pozicije, če se želimo boriti za najvišja mesta. Potrebno je izboljšati naše kvalifikacije, ostalo je vredu. Tu moram predvsem voziti bolj na limitu.”

Ob tem je tudi dodal, da ga je prav slabši rezultat v soboto najverjetneje stal uvrstitve na oder za zmagovalce, saj je precej časa prebil za Danilom Petruccijem

“Na koncu sem izgubil veliko časa za Danilom, drugače bi se lahko približal Rossiju in Doviziosu ter se boril za uvrstitev na oder za zmagovalce. Kot kaže je naša največja težava postavitev enega hitrega kvalifikacijskega časa, saj je imel podobne težave tudi Mir. To je potrebno izboljšati, saj nam to otežuje celotno dirko.”

Mir imel vikend za pozabo

Medtem, ko se je Rinsu uspelo hitro prebiti naprej pa je imel njegov moštveni kolega v uvodnih krogi svoje druge dirke v razredu MotoGP precej več težav. Novinec je po izletu s steze, ob koncu zaradi težav s pnevmatiko zapeljal v garaže in odstopil.

“Zelo sem razočaran. Že od prvega kroga sem imel zelo slab oprijem, zelo slabi občutki. Težave so se nato iz kroga v krog stopnjevale. Nikakor nisem uspel postaviti časa kakršnega sem lahko na prvem prostem treningu. Velika škoda, saj smo imeli ritem za uvrstitev med najboljšo deseterico, toda žal ni bilo nič od tega.”

“Vse kar lahko storimo je, da ugotovimo, kaj se je točno zgodilo in do naslednjič odpravimo težave.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish