Rins je po kvalifikacijah v Brnu spoznal, da ga ima Marquez za resnega tekmeca

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2020 .

Lanske kvalifikacije za VN Češke so pustile za seboj mnogo slabe volje. Prišlo je do zapleta, ko je v zadnjem poskusu za hitri krog Marc Marquez oviral Alexa Rinsa, ki je bil v hitrem krogu in z dobrimi vmesnimi časi blizu dobrega rezultata.

Alex Rins mu ni ostal dolžen in motor močno zanihal proti Marquezu in skoraj bi prišlo do padca. Veliko je bilo govora o tem tudi po kvalifikacijah vendar so se stvari hitro pomirile.

Rins je dejal, da je takrat spoznal, da ga ima Marquez za zelo resnega tekmeca, saj je oviral le njega in ne pred njim Jacka Millera. “Marc ima v mislih samo, kako dober je in se ne ozira veliko na druge dirkače. Lansko sezono na dirki v Brnu sem bil v hitrem krogu Marc me je videl vendar me ni hotel spustiti mimo v dveh ovinkih. Takrat sem spoznal, da me ima Marc za močnega tekmeca,” je rekel Rins.

Dirka v Silverstonu je bila nato posebna za Rinsa, saj je na štartno ciljni ravnini ugnal Marca Marqueza za zmago in se mu na nek način maščeval za ta dogodek v Brnu. “To, da me ima za tekmeca mi je všeč, saj vemo kaj pomeni Marquez trenutno v MotoGP in mi daje občutek, da delam dobro in morem to nadaljevati”.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish