Riciardo jezen na moštvenega kolega Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2018 .

Daniel Ricciardo je po kvalifikacijah za domačo dirko moštva Red Bull dejal, da njegov moštveni kolega ni igral pošteno, ko je odklonil pomoč v obliki zavetrja. Avstralec je bil prepričan, da bi se oba lahko uvrstila višje, če bi si pomagala, zato so Verstappnu sporočili, naj prehiti Ricciarda, česar pa Nizozemec ni želel storiti. Sam je kvalifikacije končal na petem mestu, Ricciardo pa dve mesti nižje. “Nisem preveč navdušen, če povem po pravici,” je povedal Ricciardo. “Imeli smo tri poizkuse in vsi so lahko vozili za mano, zato sem mislil, da bi lahko vsak dobil en poizkus. Preprosto nisem zadovoljen. Lahko bi zadeve odigrali bolj pošteno.”

Verstappen, ki je na poziv moštva, da pomaga moštvenemu kolegu, odgovoril, da je prejšnji konec tedna Ricciardo izkoristil njegovo zavetrje, tokrat pa sta obrnila vlogi, ter da gre za načelo. Jeza Ricciarda ga je pustil hladnega. “Vsakič se pred kvalifikacijami dogovorimo, kdo bo vozil predaj,” je pojasnil Verstappen. “V Franciji sem bil spredaj jaz, dirko prej, je bil on. Ravno o tem smo govorili, da je ta konec tedna on na vrsti, da pomaga meni. Tako je, tako preprosto. V vsakem poizkusu v Franciji sem bil jaz spredaj, zato moramo enako voziti tudi tukaj.”

Kljub sporu pa Nizozemec dvomi, da se bo zadeva vlekla naprej. “Hočemo biti čim boljši na kvalifikacijah, seveda želiva premagati drug drugega in seveda želiš izkoristiti takšne možnosti. Toda če smo dogovorjeni, da na kvalifikacijah voziš spredaj, potem moraš to storiti. To sem storil v Paul Ricardu, tu pa je bil na vrsti Daniel. Kot sem dejal, vedno si poskušava izboriti čim boljši položaj, toda med nama bo vse hitro vse ok.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish