Ricciardu za noro prehitevanje v Franciji kar dve kazni

F1: Daniel Ricciardo (Renault) na stezi Paul Ricard 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2019 .

Daniel Ricciardo je po dirki za VN Francije prejel kar dve 5 sekundni kazni. Avstralec je v zaključku dirke Landa Norrisa in Kimija Raikkonena prehitel izven steze. Norris, ki je v zadnjih krogih dirke vozil na sedmem mestu, se je soočal z mehaničnimi težavami, zaradi katerih so se mu Ricciardo, Raikkonen ter Nico Hulkenberg povsem približali. Dirkač McLarna je moral priznati premoč prav vsem trem, potem ko se je Ricciardo prerinil mimo njega in sta oba zapeljala z idealne linije.

Toda Avstralec je v žaru borbe na ravnini napadel še Raikkonena, vendar pa je dirkač Renaulta obe prehitevanji izvedel z vsemi štirimi kolesi izven označene steze in si zato ob koncu prislužil dve pet-sekundni kazni. Tako je izgubil osvojeno sedmo mesto in padel na enajsto, ter ostal brez točk.

Takoj po dirki, ko so komisarji še odločali o kazni, je Ricciardo dejal: “Trudil sem se, da bi ostal na stezi. Zavoljo moštva upam, da ne ostanemo brez točk, z moje strani pa sem ne glede na vse vesel, da sem poizkusil in tega ne obžalujem. Bil je zadnji krog in videl sem priložnost pridobiti mesto. Nikoli ne čakam in se umikam iz dvoboja.”