Ricciardo želi Vettlovo pomoč

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2014 .

Daniel Ricciardo je po treh zmagah v letošnji sezoni najbližji zasledovalec Mercedesovih dirkačev v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka.

Po dirki v Italiji, kjer je taktično ugnal moštvenega kolega Sebastiana Vettla, pred le tem ima v skupnem seštevku več kot 60 točk prednosti, kar bi po mnenju Avstralca lahko pomenilo, da mu bi moštveni kolega lahko pomagal pri boju za letošnjo lovoriko.

“Rad bi bil hitrejši od njega brez uporabe moštvenih ukazov, toda naslednjih nekaj dirk popolnoma ustreza našemu dirkalniku in če bo prišlo do tega in če bomo lahko konkurirali Mercedesu za naslov, sem prepričan, da bo moštvo ubralo pravo pot,” je dejal Ricciardo, ki je VN Italije po slabšem štartu in spremenjeni taktiki, zaradi katere je na koncu z manj obrabljenimi gumami pridobil nekaj mest, končal na petem mestu.

“Na dirki sem se zabaval. Kar se je zgodilo na štartu, ko sem izgubil nekaj mest, ni bilo načrtovano, a smo ostali hladni in se lepo pobrali. Dirka se je razživela na koncu in ko sem prehiteval tekmece sem se v dirkalniku ves čas smejal. Popolnoma sem zaupal v zavore, kar na tem dirkališču vsekakor pomaga. Bilo je zabavno dirkati iz ozadja, ko smo se zavedali, da moramo nekaj ukreniti. Predvidevali smo, da se bosta Mercedesa v ospredju dolgočasila, zato sem se odločil popestriti dirko,” je še dodal Avstralec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish