Ricciardo: Zaradi njega mi je zavrela kri!

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2024 .

Avstralec Daniel Ricciardo pravi, da mu je zaradi tekmeca Lanca Strolla zavrela kri, potem ko je Kanadčan na VN Kitajske trčil v njegov dirkalnik in krivdo zvalil nanj.

Dirka je bila upočasnjena z varnostnim avtomobilom, prede pa se je v 27. krogu nadaljevala, je Fernando Alonso storil manjšo napako, ki je sprožila verižno trčenje dirkačev za njim. Glavni akter je bil njegov moštveni kolega pri Aston Martinu, Lance Stroll, ki je trčil v zadek Ricciardovega VCARB01, in ga potisnil v McLarnovega dirkača Oscarja Piastrija. Komisarji na dirki so Strolla kaznovali z 10-sekundno kaznijo in dvema kazenskima točkama (skupaj jih je v 12 mesecih zbral sedem), a to ni pomagalo Ricciardu, ki je bil na pragu prvih letošnjih točk, katere bi mu verjetno prišle še kako prav, glede na to, da ob koncu sezone lahko ostane brez dirkaškega sedeža v karavani.

Stroll se je jezil na Ricciarda, ta pa je bil jezen, ker dirkač Aston Martina ni sprejel svojega dela krivde za trčenje. “Morda bo čez kakšno uro, ko bo pogledal posnetek, prevzel nekaj odgovornosti, če je ne bo, mu pač ne morem pomagati,” je bil jezen Ricciardo. “Jezen sem, saj se nesreče dogajajo, vendar za varnostnim avtomobilom to ni sprejemljivo. Zaradi njega pa mi je zavrela kri, ko sem pogledal posnetek z njegovega dirkalnika. Takoj, ko smo začeli zavirati, se lepo vidi, da je gledal v desno, v vrh ovinka in ni bil pozoren name. Ko je pogledal naprej, pa je že trčil vame. Ne vem, kaj počne, kje je z glavo, toda v takšnem položaju bi moral paziti na dirkače pred sabo, česar pa očitno ni počel. Bomo videli, kaj bo izjavil v medijih, toda če me bo še naprej napadal, bom povedal še kaj več.”

Olje na ogenj Ricciardove jeze pa so prilile Strollove izjave po radijski zvezi: “Nekoliko sem se že pomiril, ko so mi povedali, kaj si Lance misli o incidentu. Očitno meni, da sem bil jaz kriv in da sem idiot. Zaradi tega mi je zavrela kri. Trudim se, ne izreči vsega, kar si mislim.”

Stroll je kasneje pojasnil, da izjava o “idiotu” ni letela na Ricciarda: “Mislim, da ni bil kriv on, vsi so skočili na zavore, Daniel pa je bil dirkač pred mano. Šlo je za verižni učinek. Dobil sem kazen, ker sem trčil v Ricciarda, toda bilo je res čudno trčenje, kar bi morali komisarji upoštevati. “

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj