Ricciardo: Zaostanek za Verstappenom ni bil odraz realnega stanja

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2018 .

Daniel Ricciardo je prepričan, da njegov zaostanek v skupnem seštevku ob koncu sezone za moštvenim kolegom Maxom Verstappenom letos odražal realnega stanja. Kot je dejal so glavni razlog za njegov zaostanek bili posledica številnih odstopov zaradi težav z dirkalnikom.

Avstralec je minulo sezono zaključil na šestem mestu skupnega seštevka, 79 točk za svojim moštvim kolegom, čeprav je dobil prvi dve izmed šestih dirk. V nedavnem intervjuju je tako dejal:

“S svojimi predstavami v letošnji sezoni sem zadovoljen, ob tem sem prepričan, da točke in rezultati kvalifikacij ne prikazujejo dejanskega stanja.”

“Max je letos opravil izjemno delo. Vsako letos je boljši dirkač. Res je eden najboljši dirkačev in ni ga enostavno premagati. Včasih, ko me je premagal na kvalifikacijah se mu enostvno čestital na tako dobro odpeljanem krogu. Toda dogajale so se tudi stvari na katere nisem imel vpliva.”

Nizozemec se je po nekoliko slabšem začetku sezone zbral in bil v drugem delu sezone hitrejši od moštvenega kolega. V primerjavi s sezonama 2016 in 2017, ko sta bila skozi celotni sezoni ob dirkača precej skupaj.

Verstappen je bil v drugem delu sezone drugi najboljši po osvojenih točkah, le za svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom. Ricciardo na drugi strani pa na zmagovalnem odru ni stal vse od zmage v Monaku.

Kot je poudaril Avstralec so bile glavni razlog za njegov slabši točkovni izkupiček v drugem delu sezone težave z dirkalnikom,

“Kljub vsemu je bila letošnja sezona solidna. Seveda bi si želel manj težav in boljših uvrstitev, ampak tako je to v tem športu.”

“Zagotovo je bila letošnja sezona boljša kot to prikazujejo številke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish