Ricciardo: Za takšne zmage je vredno potrpeti 

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2018 .

Daniel Ricciardo je dejal, da je za takšno zmago, kot jo je dosegel na Kitajskem vredno potrpeti tudi težke trenutke kot so bili v Bahrainu. Avstralec je dobil dirko na Kitajskem potem, ko se je v drugem delu dirke z drznimi prehitevanji s šestega mesta prebil do zmage. Vse to se je zgodilo le teden potem, ko je v Bahrajnu že po drugem krogu zaradi težav z motorjem odstopil in le dan potem, ko se je komaj uspel kvalificirati zaradi okvare pogonskega agregata na treningu pred kvalifikacijami.

“Bilo je fantastično. Včeraj smo mislili, da bomo začeli iz začelja, danes pa smo tu. Ta šport je nor. Teden dni nazaj sem bil zelo razočaran že po dveh krogih, razočaran nad športom, razočaran nad vsem kar se je dogajalo. Včasih se vprašam zakaj sem izbral ta šport v katerem je toliko stvari na katere ne moreš vplivati. To te včasih zelo prizadene. Toda, ko imaš takšen dan, kot je današnji potem je vredno potrpeti 50 takšni dni kot so bili v Bahrajnu.”

Ricciardo je triindvajset krogov pred koncem zapeljal v bokse na zamenjavo pnevmatik, tik preden je na stezo zapeljal varnostni avtomobil. To se je izkazalo za ključno potezo, saj sta takrat vodilna dirkača Bottas in Vettel ostala na stezi z rabljenimi medium pnevmatikami. Najprej je prehitel Kimija Raikkonena, nato pa svojega moštvenega kolega Maxa Vesrtappna, ki je v boju s Hamiltonom zapeljal s steze. Temu so kmalu sledile še prehitevanja Hamiltona, Vettla in Bottasa.
“Potrebno je izkoristi priložnosti. Ko sem videl kako dobro se nove soft pnevmatike obnašajo sem začel verjeti v zmago. Videl sem, da sem hitrejši od ostalih zato sem želel čim prej priti mimo. Super je, ko prehitevaš kolo ob kolesu, saj je zabavno zate in za televizijo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish