Ricciardo verjame, da je bila zmaga na dosegu roke

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2015 .

Daniel Ricciardo verjame, da je bila zmaga za Red Bull na Veliki nagradi Madžarske na dosegu roke, preden je trčil z Nico Rosbergom in posledično moral v bokse.

Avstralec se je proti koncu dirke približeval Rosbergu, vodil je Sebastian Vettel, do konca dirke pa je bilo pet krogov. V prvem ovinku je prišel na Rosbergovo notranjo stran, pri izhodu iz ovinka pa je prišlo do trčenja. Rosberg jo je odnesel s polomljenim prednjim krilcem in predrto pnevmatiko, medtem ko je Ricciardo lahko nadaljeval. Kontakt med dirkačema je bil označen kot dirkaški, zato je Ricciardo obdržal osvojeno mesto. Svoje prve stopničke je posvetil Julesu Bianchiju, ki je nedavno preminil.

Ricciardo je po dirki strnil svoje občutke: “Vemo, da nimamo hitrosti na ravninah, a prepričan sem, da smo bili dovolj hitri za zmago. Pred seboj sem videl Vettla in pomislil, če lahko ujamem Rosberga, lahko tudi Vettla. Dirka je bila neverjetna. Prišlo je do trčenja v prvem ovinku in pomislil sem, da je moje dirke konec. Ob ponovnem štartu sem se zadel z Lewisom Hamiltonom in spet pomislil enako ter v zadnjem delu dirke še z Rosbergom. Danes smo bili precej odporni. Svoje srce sem vložil v vse, saj bi to želel Bianchi. Čutim, da sem danes pridobil nekaj moči in to dolgujem njemu.”

Poleg Vettla in Ricciarda pa je mesta na stopničkah dopolnil drugi dirkač Red Bulla Daniil Kvyat, za katerega je bilo drugo mesto prva uvrstitev med najboljše tri.

Foto: sportal.com.au