Ricciardo: Upam, da zmaga v Monaku ni bila moja zadnja letos

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2018 .

Peto mesto na dirki v Silverstonu je bilo vsaj na papirju najbolje na kar je lahko Avstralec pred dirko glede na pomanjkanje pogonske moči Renaultevega motorja realno upal. Daniel Ricciardo na treh zaporednih dirkah ni blestel in pogosto je bil v senci svojega moštvenega kolega Maxa Verstappna. Res je, da mu je v Avstriji možnost za zmagovalni oder uničil pokvarjen dirkalnik, toda tudi do takrat je bil Verstappen hitrejši.

Avstralec zato upa, da zmaga v Monaku ob koncu maja ni bila zadnji vrhunec njegove letošnje sezone. Na treh zaporednih dirkah je osvojil skoraj pol manj točk od Verstappna (22-Ricciardo, 43-Verstappen). Verstappen je v tem obdobju tako bil drugi v Franciji in zmagal v Avstriji, v Silverstonu pa je odstopil. Ricciardo je na drugi strani dirko v Franciji ob polomljenemu sprednjemu krilcu končal kot četrti, v Avstriji je kot že omenjeno odstopil, v Silverstonu pa je imel precej mirno dirko in končal kot peti. Je pa potrebno priznati, da je imel v Silverstonu smolo, saj je varnostni avtomobil na stezo zapeljal le krog potem, ko je zapeljal na menjavo pnevmatik. Oba dirkača Red Bulla sta se v Silverstonu pritoževala nad pomanjkanjem hitrosti v primerjavi z obema Ferrarijema in Mercdesoma. Po dirki je tako povedal: “Enostavno nismo imeli hitrosti, da bi v zaključku lahko prehitel Bottasa. Tudi če sem mu prišel blizu ob izhodu iz zavoja je na ravnini enostavno preveč pobegnil.” Avstralec je dejal, da se po treh zaporednih dirkah zelo veseli prostega vikenda pred dirko na Hockenheimu.

“Na teh treh dirkah je bilo vedno nekaj, kar nam je povzročalo težave,” je dejal Ricciardo, ki se trenutno nahaja na četrtem mestu v skupnem seštevku s 106 točkami za Sebastianom Vettlom, Lewisom Hamiltonom in Kimijem Raikkonenom. V Silverstonu smo šli na menjavo pnevmatik in takoj za tem je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, tako, da smo imeli smolo.”
“Od dirke v Monaku nam stvari ne gredo tako kot bi si želeli. Seveda sem vesel, da sem uspel zmagati v Monaku, toda nočem, da bi bila to moja letošnja zadnja zmaga. Vesel sem, da ta vikend ni dirke in upam, da se nam bodo stvari naslednjih dirkah poklopile.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish