Ricciardo: Tretja vrsta bi bila katastrofa

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2018 .

Daniel Ricciardo je prepričan, da si ta vikend njihova ekipa ne sme privoščiti štarta iz tretje štartne vrste, če se želi umešati v boj za zmago. Avstralec je prvi prosti trening končal na vrhu, na drugem pa je bil tretji za moštvenim kolegom Maxom Verstappenom in Sebastianom Vettelom. Ricciardo, ki ta vikend uporablja še starejšo specifikacijo Renaultevega pogonskega sklopa se zaveda priložnosti, ki jo ta dirkašk8 vikend steza na Hungaroringu ponuja njihovemu dirkalniku.
“Mercedes bo na kvalifikacijah hiter, Ferrari že zdaj izgleda hiter. Glede na čase prostih treningov vidim, da imamo še rezerve.”
“V soboto je naš cilj prva štartna vrsta, druga ne bi bila katastrofa, toda v tretji si resnično ne žeĺimo biti. Če štartamo iz tretje štartne vrste bomo imeli zahtevno dirko. Ne želimo si ustvarjati nepotrebnega dela. Jutri bo tako zelo pomemben dan za nas. Cilj je prva štartna vrsta. V prvi dve se lahko zavihtimo.”
“Kljub temu, da je bil Sebastian Vettel danes nekoliko hitrejši smo lahko mi jutri hitrejši od njih.  Če nam uspe odpeljati dober krog smo lahko zraven, zelo blizu. Rad bi rekel, da osvojimo najboljši štartni položaj, toda zadovoljen bi bil že z uvrstitvijo med prve tri.”
“Z hitrim dirkalnikom lahko na to zmagamo v nedeljo.”

Ferrari in Red Bull sta bila na obeh treningih zelo tesno skupaj, medtem ko je bil Mercedes nekoliko zadaj. Gre za eno imed stez, ki “Srebrnim puščicam” ne ustreza. Toda Verstappen je prepričan, da bodo v soboto zelo nevarni.
“Ni jim uspelo postaviti tistega pravega hitrega časa na ultrasoft pnevmatikah. Pričakujem, da  bodo jutri že v boju za najboljši položaj. Z našim dirkalnikom smo zadovoljni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish