Ricciardo s težavami z batarijami

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2014 .

Avstralec Daniel Ricciardo se na današnji veliki nagradi Singapurja ni uspel kosati s svojim moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, saj se je sam ubadal s tehničnimi težavami. Ricciardu so tokrat zagodle baterije in to že v prvem zavoju na začetku dirke.

Šef ekipe Christian Horner je zadevo komentiral takole: »Prvič je imel težave že v prvem zavoju, nato pa še na približno polovici dirke. Baterije se enostavno niso praznile. V nekaterih krogih je izgubil tudi po dve ali tri desetinke, v nekaterih pa tudi nič.« Koliko hitreje bi lahko Ricciardo vozil ne ve niti sam, definitivno pa bi lahko bil hitrejši: »Moč je prihajala in odhajala. Po varnostnem avtomobilu pa je praktično ni bilo več. Pri prestavljanju sem jo zopet dobil in nato hitro izgubil. Težko je reči koliko hitreje bi lahko vozil brez teh težav, a definitivno bi bil hitrejši.

Verjamem pa, da mnogo hitrejši ne bi uspel biti. Konec koncev smo danes osvojili dober rezultat. Žal smo imeli čez celotno dirko težave s temi kratikimi stiki. Nekaj časa sem že mislil, da ne bomo prišli do konca, a na koncu nam je le uspelo. Zadovoljen sem z rezultatom.«

Foto: Red Bull