Ricciardo razočaran nad Red Bullom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2016 .

Razočaranje Daniela Ricciarda je razumljivo lahko veliko. Po slabi taktiki ekipe Red Bull v Barceloni, kjer je moral prvo mesto prepustiti svojemu moštvenemu kolegu Maxu Verstappenu, je moral to storiti tudi na nedeljski dirki v Monaku. Zaradi napake v moštvu Red Bull, je prvo mesto tako prevzel Mercedesov Lewis Hamilton. Slednji se mu je naknadno zahvalil in pohvalil njegovo borbenost in dirkanje.

Že v nedeljo je novinarjem povedal, da težko oprosti, če so za napake krive napačne odločitve vodstva ekipe. V pogovoru za Sky Sport News HQ se je videlo, da njegovo trenutno razpoloženje ni ravno najboljše.

»Brez težav lahko rečem, da bi to lahko bile dve zmagi, in to me boli,« je razočaran Ricciardo. »Če gledam na svojo kariero lahko ugotovim, da bom kmalu star 27 let, nisem pa še imel priložnosti, da bi bil lahko vsaj blizu možnosti za osvojitv pokala svetovnega prvaka,« je bil še dodatno razočaran.

V zadnjih 27 dirkah, ki jih je imel za ekipo Red Bull je le parkrat osvojil stopničke, če tudi ekipa trdi, da so se malenkostno premaknili naprej, Ricciardo tega napredka ne vidi.

Pri vstopu v ekipo Red Bull so nekateri v Ricciardu videli dirkača z velikim potencialom. Prvo štartno mesto v Monaku je bilo v bistvu tudi prvo štartno mesto njegove kariere. »Jezi me, pa nočem, da se to sliši arogantno, ampak je res. Prepričan sem da imam potencial. In ja, ekipa bi lahko ta moj potencial bolj podpirala in bolje plačevala,« je bil Ricciardo oster v pogovoru.

Verjamemo, da bodo te besede v ušesih vodstva ekipe Red Bull še dolgo zvenele. Tudi zadnji vikend je vodja ekipe Christian Horner trdil, da želijo z Ricciardom podaljšati pogodbo in to za več naslednjih let. Vendar je sedaj položaj z njegovo pogodbo še bolj napet. V ekipi Ferrari so že namignili, da je za njih nezanimiv, so pa še ostala moštva, pri katerih bi se morda Ricciardo počutil bolje, kot v trenutni ekipi.

Govori se tudi, da Daniel, kljub vsemu, še vedno upa na Ferrari, saj so se pri njih povečali namigi o morebitni zamenjavi Kimija Räikkönena. In tako je Formula 1 napeta tudi v dnevih, ko dirkalnikov ni na dirkališčih.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

17 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje