Ricciardo: Raikkonen je vozil čisto

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2017 .

Daniel Ricciardo je dirko za VN Italije začel iz ozadja, do konca pa se je uspel prebiti vse do četrtega mesta, pri čemer so ga gledalci na uradni spletni strani www.F1.com izbrali za dirkača dneva. Avstralec je v boju za četrto mesto izvedel odličen manever proti Kimiju Raikkonenu. Dejal je, da je vključil smernik, Fincu pa se je zahvalil za čisto in športno dirkanje.

“Priznati moram, da je Raikkonen dirkal čisto in športno. Toda v tej situaciji bi napadel katerega koli dirkača,” je pojasnil dirkač Red Bulla, ki je dirko začel na rumeno-obrobljenih mehkih gumah, svoj postanek pa je opravil malce kasneje od ostalih in s tem pridobil pomembno prednost bolj svežih gum, z obratno strategijo pa še prednost mehkejše zmesi.

“Ko se tako prebijaš iz ozadja s takšnim zagonom, ti je vseeno, kdo je pred tabo. Vedel sem, da višje ko bom najboljšim, težje bom pridobival mesta, saj je razlika med dirkalniki manjša. Pri prehitevanju Kimija sem vključil smernik in vesel sem, da mi je uspelo,” se je pošalil Ricciardo, ki se z Raikkonenom v točkovanju prvenstva bori za četrto mesto.

 

Foto: Red Bull