Ricciardo “preširok” za Rdečega Bika

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2013 .

 

Daniel Ricciardo, ki je eden izmed možnih dirkačev, ki naj bi v prihodnji sezoni pri Red Bullu zamenjali odhajajočega Marka Webbra, je priznal, da bi se le stežka stlačil v kokpit RB10.

Adrian Newey je znan po tem, da srednji del dirkalnika oblikuje kar se da ozko (David Coulthard in Alex Wurz sta pred leti imela podobne težave z McLarnovo revolucionarno toda nikdar voženo MP4-18), Ricciardo pa naj bi imel še nekoliko širše boke od Sebastiana Vettla in Marka Webbra, po katerih je krojen Red Bullov dirkalnik za sezono 2010.

“Težava ni v moji zadnji plati,” je pojasnil 24-letni Avstralec. “Že ko sem prišel k Toro Rossu sem moral nekajkrat pomeriti sedež, v moštvu pa so napravili ta del kabine nekoliko širši, toliko, da mi ni bilo potrebno sedeti čisto na dnu iz karbonskih vlaken. Glede tega ne morem storiti prav veliko. Četudi začnem z dieto se kosti v mojih bokih ne bodo zožale.”

Ricciardo pa je vendarle dejal, da njegovi boki ne bodo uničili sanj o prestopu k trenutno najboljši ekipi v formuli ena. “Ni šans, za to bi si dal zbrusiti boke. Morda bi nato umrl zaradi izgube krvi, a bi se povsem splačalo,” se je pošalil Avstralec, ki je po mnenju nekaterih medijev že izdal nekaj namigov, da je Webbrov sedež že njegov. “Seveda, kar takoj vam bom priznal. Prejšnji teden sem se preselilv Monako,” je dejal Ricciardo, ki je zadnjih pet let živel v Veliki Britaniji. Mediji menijo, da je njegova selitev v davčno oazo očiten znak, da se bodo 24-letnikovi dohodki v prihonje znatno povečali.

“Dokler nekaj ne bo podpisano, se ne bom preveč veselil. Vendar če do podpisa ne pride, zaradi tega še ne bom storil samomora,” je za konec povedal Ricciardo.

Foto: Red Bull

52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje