Ricciardo presenečen nad svojo sezono 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2014 .

Daniel Ricciardo je priznal, da je bil presenečen nad prebojem v sezoni 2014, ki jo je končal na tretjem mestu dirkaške razvrstitve. Bil je tudi edini dirkač, ki je Mercedesovima dirkačema vzel zmago, ko se je na Veliki nagradi Kanade prvič letos povzpel na najvišjo stopničko. Zmagal je še na Madžarskem in v Belgiji. Z odličnimi rezultati si je celo sezono nabiral prednost pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, ki bo v prihodnji sezoni dirkal za Ferrari. Tako bo Ricciardo postal t.i. prvi dirkač pri Red Bullu.

“Letošnje leto je bilo velik korak naprej v moji karieri in v smeri, ki si jo želim. Mercedes je bil res dominanten, a sem tri edine dirke, kjer nista zmagal Lewis Hamilton ali Nico Rosberg, odločil v svojo korist. Sedaj želim nadaljevati v tem slogu. Ko enkrat tako napreduješ, si želiš še več. Prepričan sem, da bosta srebrni puščici tudi v letu 2015 zelo hitri, na nas pa je, da zmanjšamo zaostanek,” je povedal Avstralec.

Z zmagami in svojo sproščenostjo ter mladostno naravo si je Ricciardo nabral številne nove navijače, za kar verjame, da je eden bistvenih delov njegovega uspeha v Formuli 1.

Dodaja pa: “Temelj uspeha v življenju je zagotovo uživanje v stvari, ki jo delaš. Ob tem se moraš zabavati. Ne da se živeti sanj nekoga drugega, moraš delati za svoje. Če na sliko pogledaš širše, moraš biti hvaležen za vse. Moji prijatelji v Avstraliji bi ubijali za tako službo, kot jo imam. Zato moraš tudi na slabe dni pogledati celotno sliko in biti hvaležen.”

Foto: formula1.com