Ricciardo: Nov motor je velik napredek

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2016 .

Ekipa Red Bull načrtuje v četrtek predstaviti nov motor, ko sta včeraj testirala Daniel Ricciardo in testni voznik Esteban Ocon. Glede karakteristik so v ekipi še zelo skrivnostni, je pa bil Ricciardo nad novim motorjem zelo navdušen.

»Prvi dan testiranj je bil zelo dober in vse je šlo kot načrtovano,« je bil skrivnosten Ricciardo. Ocon je z novim motorjem naredil 105 krogov, Ricciardo le 89, pa vendar je bil nad motorjem navdušen in dodal, da verjame, da bodo sedaj prišli korak bližje Mercedesu.

Kljub zadovoljstvu nad motorjem Ricciardo na včerajšnjih testiranjih ni bil najhitrejši, ampak je pristal šele na šestem mestu, Ocon je bil celo zadnji. Guillaume Rocquelin, glavni inženir ekipe Red Bull, je poudaril, da namen včerajšnjih testiranj ni bil doseganje najboljšega časa, ampak testiranje drugih nastavitev in, seveda, tudi samega delovanja novega motorja. »Na trenutnih testiranjih želim predvsem nadgrajevati in dopolnjevati naš dirkalnik,« je še dodal Rocquelin.

Tako so se v ekipi odločili za drug tip pnevmatik in tudi niso simulirali kvalifikacijskih nastavitev, na predlog dobavitelja motorja Renaulta pa motorja niti niso preveč obremenjevali.

Tudi Ocon je priznal, da je bil do novega motorja nežen, vendar kljub vsemu ni skrival navdušenja. »Ne boste verjeli, novi motor je zelo dober in zelo hiter,« ga je pohvalil Ocon.

Ekipa Red Bull po trenutnih testiranjih dejansko uporabo novega motorja načrtuje na tekmi v Kanadi. Kljub vsemu pa bodo nekatere nove nastavitve uporabili že na naslednji prestižni dirki v Monaku, seveda prilagojene tej posebni dirki. Kakor koli že, v ekipi so prepričani, da bodo že v Monaku prišli kakšen majhen korak bližje konkurenci in jo tako dodatno ogrožali ter predvsem jezili.

»Monako bo možnost, da ostale malo presenetimo, saj bomo verjetno uporabili tudi nove nadgradnje nastavitev. Poleg vsega smo testirali nekaj drugih novih delov dirkalnika,« je razkril Ricciardo.

Ne glede na vse se ekipa Red Bull zaveda, da je bil nedeljski uspeh bolj splet naključij izpada obeh konkurentov iz ekipe Mercedesa, kot pa da bili tudi sami zmožni zmagovati. Priznajo pa, da od tega več niso preveč oddaljeni in da so zelo blizu povratku na mesto, kjer so pred leti že bili.