Ricciardo: Mercedes izgleda ranljiv 

Avtor prispevka: , objavljeno 17. julija 2018 .

Daniel Ricciardo je dejal, da ekipa Mercedes letos izgleda ranljiva, ob tem pa verjame, da so še vedno najmočnejše moštvo v karavani, kljub temu, da so na zadnji dirki pokozali nekaj slabosti.
Moštvo Mercedesa je v sezonah 2014-2017 dominiralo in osvojilo vse štiri razpoložljive dirkaške in konstruktorske naslove, letos pa izgleda, da imajo v Ferrariju končo dostojnega nasprotnika. Lewis Hamilton je v zadnjem obdobju padel za Sebastiana Vettela v skupnem seštevku dirkačev, k tem je veliko pripomogel odstop v Avstriji zaradi težav z dirkalnikom. Na tej dirki pa je Britanec zaradi slabe strategije že prej zapravil vodstvo na dirki. To pa ni bila prva takšna slaba strateška odločitev Mercedesa v letošnji sezoni. Ricciardo je o tem dejal:
“Letos niso tako dominantni kot v prejšnjih sezonah. Mislim, da je bilo neizogibno, da se bo to zgodilo. Mislim, da so še vedno najboljše moštvo, toda letos so na nekaterih področjih pokazali, da so ranljivi.”
“V primerjavi z prejšnjimi leti so pokazali ranljivost, toda še vedno jih je zelo težko premagati.”
Avstralec je čakal na morebiten prost sedež v ekipi Mercedes, toda kot kaže bo vendarle ostal pri Red Bullu, ki mu zaenkrat še ni uspel zagotoviti dirkalnika s katerim bi se lahko boril za naslov. Red Bull ima po prvih desetih dirkah letošnje sezone tri zmage, je pa res, da sta zmagi Ricciarda na Kitajskem in Verstappena v Avstriji posledica srečnih dirkaških dogodkov. Ricciardo je prepričan, da bo Red Bull v letošnji sezoni zmagal še na nekaterih dirkah, toda zaradi pomanjkanja hitrosti so po njegovem mnenju možnosti za naslov svetovnega prvaka zelo majhne.
“Še vedno ne verjamem, da imamo pravo hitrost vsak dirkaški vikend in bi se lahko borili za naslov. Mislim, da si jaz in Max preveč kradeva točke drug od drugega, medtem ko Sebastian in Lewis sama zmagujeta za svojo ekipo.”
“Oba sva zelo dobra dirkača, da lahko zmagava še na več dirkah. Upam, da bova hitra na stezah, ki nam ustrezajo. Če bova v Budimpešti dirko končala kot peti in šesti bova zelo razočarana.”
Poleg dirke na Madžarskem bi dirkalniku Red Bulla morala ustrezati tudi stezi v Singapurju in Mehiki. Ricciardo bo v verjetno ta vikend v Nemčiji dobil kazen štartnih mest kar lahko njegov zaostanek v skupnem seštevku za vodilnim Sebastianom Vettelom še poveča. Na zadnjih treh dirkah se Avstralcu ni uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce, na nekatrih letošnjih dirkah (Bahrain, Baku in Avstrija), ko je bil temu blizu pa je odstopil. Kot je dejal, je na teh dirkah sicer dirkal dobro, toda to ni bilo dovolj.
“Naslov je še vedno v dosegu, saj je še veliko do konca, kljub temu, da nismo favoriti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish