Ricciardo: Hulkenberg bo zahteven nasprotnik

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2019 .

Daniel Ricciardo je pred začetkom sezone svojemu novemu moštvenemu kolegu Nicu Hulkenbergu namenil številne pohvale. Dejstvo, da Nemec v Formuli 1 še ni stal na odru za zmagovalce po njegovem mnenju ne zmanjšuje njegove kvalitete.

Hulkenberg je sicer v dirkaškem paddocku zelo spoštovan dirkač, svoje dirkaško znanje pa je dokazal tudi z zmago na legendarni dirki 24 ur Le Mansa leta 2015. V Formuli 1 ima za seboj že 156 odpeljanih dirk vendar še vedno brez uvrstitev na oder za zmagoavalce.

Letos se mu bo v moštvu pridružil Daniel Ricciardo, ki je v svoji karieri zbral že sedem zmag in 29 uvrstitev na oder za zmagovalce. Avstralec je dejal, da bo te občutke v novem moštvu še kako potreboval.

“Zagotovo bom vse te dobre stvari, občutke odnesel s seboj. Ti mi bodo namreč dajali potrebno samozavest, da z moštvom storimo korak naprej ter v boju z Nicom.”

“Vsi, ki spremljajo Formulo 1 vedo kako dober dirkač je Nico, kljub temu, da še nikoli ni stal na odru za zmagovalce. To namreč ne odraža njegovih dejanskih kvalitet.”

“Potrudil se bom, da ga premagam na stezi, ob tem pa morava tudi skupaj pomagati moštvu storiti korak naprej.”

Zadnjo njegovo sezono pri Red Bullu so zaradi težav z dirkalnikom zaznamovali številni odstopi, poleg tega pa je Verstappen prepričljivo dobil moštveni dvoboj v skupnem seštevku. Ena svetlejših točk minule sezone je bila zanj dirka v Monaku, kjer je uspel zmagati kljub težavam z dirkalnikom.

“Zmaga v Monaku je bila najboljša v moji karieri. Bilo je neverjetno videti vse tiste navijače, ki so mi ploskali. Dirkam zase, zaradi svojega veselja in ljubezni do tega športa. Je pa resnično neverjetno, ko vidiš koliko ljudi si s svojo zmago osrečil.”

“To pa so trenutki, ko pa le pomislim, da tega ne počnem samo zase.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish