Ricciardo: Drugačna strategija se ni obrestovala

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2018 .

Daniel Ricciardo je po dirki priznal, da je zaradi nekoliko drugačne strategije s katero je celo vodil del današnje dirke ob koncu ostal brez možnosti boja za zmagovalni oder.

Dirkač Red Bulla je vodil 17 krogov dirke, potem, ko je na stezi s ultrasoft pnevmatikami ostal nekoliko dlje od vodilnih dirkačev. Čeprav je sam upal, da mu bodo bolj sveže pnevmatike ob koncu dirke prinesle prednost v boju za zmagovalni oder. Avstralec ob koncu na svoji zadnji dirki za Red Bull ni zmogel več od četrtega mesta.

“To ni bila najbolj zanimiva dirka,” je dejal Avstralec po dirki. “Vodil sem del dirke, kar je bilo zabavno, vendar pa je me nekoliko drugačna strategija stala boja za zmagovalni oder.”

“Ne vem ali smo sploh imeli veliko drugih možnosti. Na menjavo pnevmatik bi lahko odšli nekoliko prej in obdržali naše mesto na stezi.”

Lewis Hamilton je bil edini izmed vodilnih, ki je namenjavo pnevmatik zapeljal med virtualnim varnostnim avtomobilom. Prav dolgo življenska doba supersoft pnevmatik je Ricciardu onemogočila večji napredek na dirki.

“Lewis je odšel na menjavo zelo zgodaj. Nihče izmed nas ni pričakoval, da bo lahko tako hitro vozil do konca dirke. Na koncu nisem mogel storiti nič. Prednost na novih pnevmatikah je hitro izginila. Enostavno nismo bili dovolj hitri.”

“Res sem si želel končati na zmagovalnem odru. Nad četrtim mestom ne morem biti navdušen. V zadnjih krogih sem bil precej osamljen.”

Čeprav Avstralec tako na zmagovalenem odru ni mogel proslaviti s svojim znamenitim pitjem iz čevlja – “shoey”, ni izključil, da bo to naredil na zadnji zabavi z moštvom Red Bull.

“Tretje in četro mesto je kar vredu rezultat. Danes se ta zgodba zaključuje, zato bi se rad zahvalil celotnemu moštvo Red Bull.”

“Rad bi pil iz svojega čevlja, toda videli bomo.”

“Ko potegnem črto lahko rečem, da sem se imel v moštvu zelo lepo. Veliko je lepih spominov in trenutkov na katere se bom v nadaljevanju še spomnil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish