Ricciardo bo v Španiji uporabil že četrti motor letos

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2015 .

Daniel Ricciardo je današnjo dirko končal na šestem mestu, a pri tem mu je, ko je zapeljal v cilj odpovedal Renaultov motor. Ricciardo je sicer en motor uničil žev petek v Avstraliji, nato drugega na Kitajskem med dirko in sedaj kot rečeno če tretjega. Christian Horner šef ekipe Red Bull je tako potrdil, da jih tako v Španiji čaka uporaba še četrtega motorja: “Motor je odpovedal 200 metrov pred ciljno črto, na srečo smo imeli dovolj zaleta, da smo prišli čez ciljno črto.

Menim, da bo motor uporabljen recimo za kavno mizico, ali kaj podobnega. Vsekakor pa ne bo več deloval. To je bil tretji od štirih motorjev za Daniela. V Barceloni bo tako uporabljal že četrti motor.” S tem se Ricciardo nezadržno bliža uporabi petega motorja, kolikor jih je tudi dovoljeno na dirkača na sezono, kot je bilo dogovorjeno v Maleziji. No tudi, če bi pri Red Bullu uporabili še šesti V6 agregat, jim to kot kaže ne bi veliko pomagalo.

Horner tako dodaja: “Dogovorili smo se o številu motorjev, to smo naredili v imenu vseh ekip. Bernie mora le še speljati formalnosti, glasovanje pa bo izvedeno po faksu. Na našo srečo gre vedno za isto okvaro in ne vedno za nekaj novega. Seveda smo razočarani, a za vsako težavo obstaja rešitev in tudi za to jo bomo našli.”