Ricciardo bo pravi izziv za Hulkenberga

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2019 .

Izvršni direktor moštva Renault Marcin Budkowski je prepričan, da bo Daniel Ricciardo pravi izziv za dokazovanje kvalitete Nica Hulkenberga. Kot je dodal ga je avstralčev prihod v moštvo še dodatno motiviral v želji, da se dokaže proti enemu najboljših dirkačev v Formuli 1.

Nico Hulkenberg drži neslavni rekord po številu odpeljanih dirk brez uvrstitve na oder za zmagovalce. Se pa je Nemec od prihoda v francosko moštvu uveljavil kot njihov prvi dirkač potem, ko je v obeh sezonah v skupnem seštevku ugnal svoja moštvena kolega.

Bo pa tudi zanj letošnja sezona prelomna, saj si bo prvič v svoji karieri garažo delil z dirkačem, ki je že zmagal v Formuli 1.

Budkowski je o nemškem dirkaču dejal:
“Nico v minulih sezonah zagotovo ni počival na lovorikah. Carlos je bil lani zelo konkurenčen dirkač, ob tem pa sta se tudi zelo dobro razumela, kar je bilo pomembno za moštvo.”

“Daniel za Nica predstavlja velik izziv, saj je že dokazal kako hiter je, poleg tega pa je tudi navajen zmagovati dirke. To mu ne predstavlja pritiska, ampak mu daje še dodatno motivacijo, saj bo lahko tako dejansko dokazal svojo kvaliteto proti tako dobremu dirkaču.”

Pri Renaultu so ob koncu minulega leta objavili video posnetek v katerem Hulkeneberg odgovarja na vprašanja navijačev. Med temi je bilo tudi to kakšna je bila njegova reakcija, ko je izvedel, da se moštvu pridružuje Daniel Ricciardo.

V šali je Nemec odgovoril:
“Bil sem popolnoma poklapan. Ležal sem na tleh in jokal.”

Nato pa dodal:
“Saj ne, bilo je povsem vredu. To je namreč odlična novica za moštvo.”

Moštveni dvoboj znotraj francoskega moštva bo zagotovo eden bolj zanimivih v prihajajoči sezoni.

Budkowski je na to temo dejal:
“Imeli bomo zelo zanimivo situacijo. V moštvu sta namreč dva zelo konkurenčna dirkača, ki pa še nikoli nista nastopala v istem moštvu. Pričakujem zelo dobro sodelovanje obeh. Mislim, da z njunim medsebojnim odnosom ne bomo imeli težav.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj