Ricciardo bi izpustil zadnji dve dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2018 .

Daniel Ricciardo je po odstopu na VN Mehike, kjer se mu je po dolgem času nasmihala uvrstitev na oder za zmagovalce, dejal da se počuti nemočnega v svojem “zakletem” dirkalniku, katerega je pripravljen predati Pierru Gaslyu, ki ga bo v moštvu Red Bull Racing zamenjal prihodnjo sezono. Avstralec je zabeležil šesti odstop v zadnjih enajstih dirkah, zaradi česar se počuti nemočnega: “To kar čutim je več kot le jeza,” je povedal. “Vse skupaj se mi zdi brezupno. V tem trenutku ne vidim smisla, da bi se prikazal na dirki. Ne vidim smisla, da bi nastopil na naslednjih dveh dirkah. Zelo dolgo že nisem imel dirkaškega konca tedna brez tehničnih težav. Nisem vraževeren, toda dirkalnik je zaklet. Nimam besed.”

Ricciardo je dirko sicer začel z najboljšega štartnega mesta, toda na štartu je izgubil dve mesti proti moštvenemu kolegu Maxu Verstappnu in Lewisu Hamiltonu, ter se nato pred odstopom s Sebastianom Vettlom boril za tretje mesto. “Štarti, ki smo jih vadili, so bili dobri ves konec tedna, pred štartom na dirki pa so se pojavile težave. V nedeljo se z dirkalnikom dogajajo stvari, katerih ne morem pojasniti. S tem avtom sem zaključil…pustil ga bom Gaslyu.”

Šef moštva, Christian Horner je pojasnil, da je pri Ricciardovem odstopu šlo za okvaro hidravlike. “Dirkalnik moramo pregledati, toda videli smo dim iz zadka, deset krogov pred koncem,” je povedal. “Seveda je razočaran, saj je odpeljal zelo dobro dirko na obrabljenih gumah in za sabo zadrževal Sebastiana, dokler se ni pojavil dim. Ni nam ostalo drugega, kot da ustavimo dirkalnik.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish