Rezultati Pirellijevega pregleda Ferrarijevih gum znani kmalu

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2017 .

Italijanski proizvajalec pnevmatik Pirelli upa, da bo lahko kmalu podal odgovor, kaj se je zgodilo z prednjima levima pnevmatikama obeh dirkačev Ferrarija na Veliki nagradi Britanije. Kimi Raikkonen in Sebastian Vettel sta drževala drugo in tretje mesto po prvi menjavi gum, kjer je večina iz deseterice iz startnih supermehkih zamenjala na rumeno obrobljene mehke gume. Valtteri Bottas (Mercedes) je bil edini, ki se je poslužil obratne strategije, namreč start je odpeljal na mehkih, potem pa preobul supermehke gume.

To pomeni, da je bil na mehkejši zmesi veliko hitrejši od obeh Ferarrijev, kar pomeni, da mu je hitro uspelo prehiteti Vettla. Le par minut za tem pa je Raikkonenu nenadoma spustila prednja leva pnevmatika v ovinku 5 v 49. krogu, Vettlu bi ista pnevmatika le krog za tem, in to na istem ovinku. Fincu je uspelo rešiti tretje mesto, medtem ko je Nemec padel na sedmo.

Pirelli je izjavil, da sta škodi na pnevmatikah Vettla in Raikkonena povsem “nepovezani” in upa, da bo lahko podal bolj podrobno pojasnilo nekje v tem tednu. “Z delom smo pričeli takoj, ko smo predrti pnevmatiki dobili v delavnico”, pravi Pirellijev šef motošporta Mario Isola. “Nekatere pnevmatike bomo morali poslati nazaj v Milan za bolj podrobno analizo, ampak seveda trdo delamo, da bomo imeli odgovor že čez nekaj dni.” Po nadaljnih besedah Isole lahko takoj izključijo izgubo pritiska v Raikkonenovi pnevmatiki, ampak je bil del pnevmatike poškodovan, medtem ko je pa Vettlova pnevmatika začela puščati in s tem postopoma izgubljati tlak.

Isola zagotavlja, da bodo predstavili poročilo o dogodku in da aktivno sodelujejo z vsemi ekipami, saj so podatki od ekip po njegovih besedah zelo pomembni. Izključil je tudi možnost tveganih nastavitev dirkalnikov,
čeprav so ugotovili, da je imel Ferrari sumljiv nagib v poravnavi prednjih koles. Pirelli je sicer pred začetkom dirke priporočil strategijo dveh postankov v boksih, medtem ko se je večina ekip odločila za le enega.

Foto: Ferrari