Rezervni dirkači podpirajo dodatno dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2015 .

Rezervni dirkači najboljših ekip formule ena so podprli zamisel o dodatni, sobotni dirki, na kateri bi nastopali razvojni oziroma rezervni dirkači. Čeprav se bolj govori o krajši, šprinterski dirki za redne dirkače, s katero bi si le ti zagotovili štartno mesto za nedeljsko dirko, je eden izmed predlogov tudi dirka rezervnih dirkačev, izmed katerih bi štirje najboljši napredovali v nedeljsko dirko.

“Seveda, to bi bilo dobro,” je zamisel komentiral Pascal Wehrlein, rezervni dirkač Mercedesa. “Rezervni dirkači bi morali biti mladi fantje, brez izkušenj z dirkanjem v formuli ena. Dirkati bi morali v soboto, nato pa se preizkusiti na kvalifikacijah za nedeljo. S tem bi lahko pokazali, česa so sposobni v dirkalniku formule ena,” je še dodal.

Kevin Magnussen, McLarnov nadomestni dirkač, se je strinjal:” To bi lahko bilo zanimivo, hkrati pa je lahko izvedljivo. Sobotna dirka, kvalifikacije in potem nedeljska dirka rezervnih dirkačev.”

Tudi Esteban Gutierrez, Ferrarijev tretji dirkač, je naklonjen zamisli, vendar pa opozarja proti prevelikim spremembam. “Ni napačna ideja. Toda v formuli ena ni treba spremeniti vsega. Popraviti je treba le malenkosti.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo