Repsol razmišlja o odhodu iz MotoGP!

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2015 .

Dolgoletni glavni sponzor moštva Repsol Honda, je zagrozil z odhodom iz serije zaradi “premišljenega” in “nešportnega” vedenja Valentina Rossija, ki je po mnenju španskega naftnega giganta brcnil v motor Marca Marqueza in s tem povzročil njegov padec.

“Dani Pedrosa je dosegel odlično zmago, zmago katero je na žalost zasenčilo nesprejemljivo in nešportno obnašanje Valentina Rossija proti dirkaču Repsol Honde, Marcu Marquezu,” so zapisali v izjavi za javnost.

“V sedmem krogu dirke, po vročem dvoboju med Maruqzeom in Rossijem ter številnih menjavah mest med njima, je Italijan popolnoma namerno nešportno brcnil v dirkača Repsol Honde, zaradi česar je ta padel,” so nadaljevali v izjavi. “Čeprav se Marquez pri tem k sreči ni poškodoval, je obnašanje Rossija za nas popolnoma nesprejemljivo, saj je s premmišljenim in nešportnim manevrom ogrožal dirkača Repsol Honde.

Pri Repsolu menimo, da gre za nešportno dejanje, ki ni v skladu z vrednotami športa in tekmovanja,” so zapisali in pozvali k strožji kazni za Rossija. “Žalosti nas, da pride do takšnih situacij, saj smo ponosni na športne vrednote, kot je tovarištvo, tekmovalni duh in predanost dirkačev. Brez teh vrednot nima smisla, da v tem športu sodelujemo kot sponzor,” so dodali in pozvali k uvedbi jasnih in strogih pravil v interesu varnosti dirkačev, ki bodo kaznovala obnašanje, ki ga je po mnenju podjetja pokazal Rossi.

0 0 glasovi
Oceni komentar
9 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje