Renaultova dirkaška zasedba bo znana kmalu

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2017 .

Moštvo Renault bo še pred dirko za VN Singapurja, ki bo čez slaba dva tedna, objavilo, kdo bo ob Nicu Hulkenbergu dirkal v prihodnji sezoni. Francosko moštvo se bo najverjetneje odreklo uslugam Jolyona Palmerja, govori pa se, da bi ga lahko v rumeno-črnih dirkalnikih zamenjal Fernando Alonso, ki je z Renaultom osvojil oba svoja naslova svetovnega prvaka.

Govorice o vrnitvi Alonsa je pomiril šef moštva, Cyril Abiteboul, da je Špančev prestop malo verjeten pa je dodal tudi svetovalec moštva, Alain Prost. “Fernandu za prihodnjo sezono ne moremo ponuditi zmagovalnega dirkalnika, kar ni lahko za dirkača njegovega kalibra. Sodelovanje z njim bi nam koristilo saj želimo zmagati in on bi nam v veliki meri pripomogel,” je dejal. “Toda Fernando ve, da mu ne moremo ponuditi dirkalnika, s katerim bi postal svetovni prvak, pričakujem pa, da bo ostal v formuli ena.”

Med verjetnejšimi kandidati je predvsem Robert Kubica, ki je vodilne može moštva navdušil na minulih testiranjih. “Dobro se je odrezal, ” je potrdil Prost. “Testiranje v Valenciji nas je močno presenetilo.”

Za sedež pa naj bi se potegovali tudi Carlos Sainz, Sergio Perez in pa Francoz in Red Bullovega podmladka, Pierre Gasly. “Zanima na s nekaj dirkačev, ki jih spremljamo. Vozniško zasedbo pa bi radi oblikovali pred dirko v Singapurju,” je še dodal Prost.

Foto: Renault