Renault: Za uspeh bodo potrebne tri sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2015 .

Šef Renaulta, Carlos Ghosn je dejal, da bo tovarniško moštvo francoskega proizvajalca avtomobilov konkurenčno v roku treh let.

Renault je po več tednih ugibanj napovedal prevzem moštva Lotus, katerega je prodal leta 2010. Lotus je letošnjo sezono končal na šestem mestu, a veliko zaslug gre Mercedesovemu pogonskemu agregatu, medtem ko so moštva z Renaultovimi motorji, Red Bull in Toro Rosso, imela težave.

“Glede na to, kako motivirane so naše ekipe, bomo konkurenčni v treh letih,” je dejal Ghosn. “Še vedno se bomo udejstvovali kot dobavitelj motorjev, vendar le toliko, kolikor je v interesu naše ekipe.”

Pri Renaultu so premlevali celo o tem, da bi v celoti zapustili formulo ena, saj če ne bi kupili svoje ekipe, ne bi bilo smiselno nadaljevati le kot dobavitelj motorjev. “Če le dobavljaš motorje se investicije ne povrnejo,” je pojasnil. “Denar od komercialnih pravic se deli bolj primerno, kot leta 2009. Pomislili smo tudi na zgodovino Renaulta. Naše ime je bilo s formulo ena povezano 40 let. Smo na drugem mestu po številu osvojenih zmag in naslovov. Pred nami je le Ferrari, za nami pa Mercedes.”

Kdo bo dirkal za francosko ekipo, bo poleg številnih drugih podrobnosti, znano januarja prihodnje leto, čeprav je moštvo Lotus za prihodnjo sezono sklenilo pogodbo z Jolyonom Palmerjem in Pastorjem Maldonadom.