Renault v Monzo samozavestno

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2015 .

Prihaja italijanski dirkaški vikend, v katerega pri Renaultu vstopajo zelo samozavestno. Namreč po dobri belgijski dirki, kjer je bil Daniil Kvyat tik za Grosjeanom z Lotusom zelo blizu Mercedesovim dirkačem, se tu nadejajo novega uspeha. V Belgiji je tako namreč dirkalnik z Renaultovim motorjem prvič letos končal pred obema Ferrarijema in to na kar četrtem mestu.

Pri Renaultu torej želijo obdržati ta moment in ga nadaljevati tudi v Monzi, kjer pa Renaultov direktor operacij Remi Taffin pravi: “Belgijska dirka je bila za nas zelo pozitivna. Uporaba motorja je bila boljša kot smo pričakovali in predvsem boljša kot na ostalih hitrih dirkališčih.

Izboljšali smo se, saj motor deluje dobro. Upamo, da bomo v Monzi nadaljevali s formo iz Belgije, kjer bodo vsi dirkači uporabljali našo zadnjo različico motorjev. Nadejamo se torej uspeha naših dirkalnikov, ki se bodo, vsaj tako pričakujemo uspešno kosali z ostalimi na štartni vrsti.” Omeniti pa velja, da bo Carlos Sainz izgubil kar 10 statnih mest in sicer zaradi novega motorja.