Renault si želi zadržati Sainza 

Avtor prispevka: , objavljeno 8. maja 2018 .

Pri Renaultu si želijo zadržati Carlosa Sainza in so se z njim že začeli pogovarjati o podpisu morebine dolgoročne pogodbe, čeprav se zavedajo, da je Španec trenutno le na posoji s strani Red Bulla.
Sainz je v francosko ekipo posojen s strani Red Bulla za letošnjo sezono, avstrijska ekipa pa lahko posojo ob koncu sezone prekine, če bodo izgubili Daniela Ricciarda. Ker Avstralec svoje odločitve verjetno ne bo sprejel do poletja to Renault postavlja v zapleteno situacijo, saj stvari ne držijo v svojih rokah. Kljub negotovosti je generalni direktor ekipe Cyril Abiteboul dejal, da se z Saizem že pogovarjajo o morebitnem dolgoročnem sodelovanju.
“Imamo dva izjemna dirkača, toda imamo posebno situacijo s Carlosem, kjer smo nemočni glede pogodbe. Toda smo vedeli že od prvega dne. Tako moramo razmišljati vnaprej, o morebitnih situacijah in zato smo s Carlosem že začeli pogovore o dolgoročnem sodelovanju, o tem kaj se lahko zgodi v prihodnosti, kar ni v naših rokah.”
“To ni najboljša situacija za nas, ampak to moramo sprejeti.”

Na vprašanje o pogovori o pogodbi z Renaultom je Sainz je dejal:
“Mislim, da smo oboji lahko zadovoljni (jaz in Renault) s to situacijo. Pri Renaultu sem zelo zadovoljen. Počutim se priviligiranega, da lahko nastopam za to moštvo in očitno si tudi oni želijo tudi v prihodnosti sodelovati z mano. Toda mislim, da je prezgodaj govoriti o prihodnosti. Za nami so šele štiri dirke in ni še čas za razmišljanje o sezoni 2019.”

Abiteboul je dejal, da ekipa še ni bila v situaciji, ko so dirkači njihove dirkaške šole kot npr. Jack Aitken pripravljeni na vstop v Formulo 1, po drugi strani pa lahko privabijo dirkače z zmagami, kot npr. Daniela Ricciarda.
“Zainteresirani smo za talentirane dirkače in Daniel Ricciardo je eden izmed njih. Daniel je človek na mestu, ve kje smo močni in kje šibki. Govorim o motorju, saj on uporablja naš motor, ki je včasih dober, včasih slab.”

“Če želimo pripeljati Daniela ali katerega drugega dirkača moramo najprej popraviti določene stvari. In če bo naš celoten paket najboljši, potem jih lahko prepričamo, saj tako dokažemo dirkačem kot je Daniel, da mislimo resno glede naših ciljev.”
“Prvo kar moramo narediti, če želimo prepričati Daniela je to, da popravimo stvari okrog motorja.”

Medtem, ko Abiteboul pritiska na Red Bull, da le ti čim prej sprejmejo odločitev o tem katere motorje bodo uporabljali v naslednji sezoni, tudi želi da čim prej sprejmejo odločitev o tem ali si želijo Sainza ali ne.
“Vsega ne moremo imeti pod nadzorom za prihodnost, toda želimo imeti čim bolj jasno sliko. Zato želim, da Red Bull čim prej sprejme odločitev tako glede motorjev, kot dirkača. Čim prej želimo vedeti, da lahko potem bolje načrtujemo prihodnost.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish