Renault razmišlja o odhodu iz F1

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2015 .

Moto športni šef Renaulta Cyril Abiteboul je včeraj potrdil, da razmišljajo tudi o odhodu iz karavane formule ena. Namreč že pred časom je šef ekipe Red Bulla Christian Horner dejal, da so pri Red Bullu in Toro Rossu zelo negotovi glede prihodnosti, tudi zaradi motornega dobavitelja. Jasno je, da sezone pri Renaultu niso pričeli kot so si želeli, a sam Abiteboul pravi, da najprej želijo kvaliteten motor, potem pa bodo sprejeli odločitev: “Trenutno je naša prva prioriteta motor, s katerim želimo biti konkurenčni. Ob koncu sezone, oziroma morda že prej pa bomo odločali kako naprej, v poštev pride lastna ekipa, morda nastop s še kakšno novo, obdržati trenutno stanje, ali pa morda celo odhod iz formule ena. Pogledati moramo vse opcije in preučiti kaj bi bilo za nas iz komercialnega vidika najbolje.

Formula ena za Renault ni najboljša, celo škodi našemu ugledu. Saj, če nismo konkurenčni, nas vsi vidijo kot slabe in to meče slabo luč na nas. Za enkrat sicer še ni odločitve, a vsekakor želimo postati konkurenčnejši in ekipam dostaviti boljše motorje, s katerimi nas bodo bolje predstavljale.” Ob tem pa se seveda pojavlja vprašanje kaj bo z Red Bullom in Toro Rossom, tako Horner vidi le eno možnost: “Če se Renault umakne, Mercedes ne želi več ekip, Bili bi v situaciji, ko bi lahko izbrali le Ferrari in tako bi bili prisiljeni se umakniti iz formule ena.”

Za konec velja omeniti le dejstvo, da si Red Bull želi ostati v formuli ena, kjer seveda želi biti konkurenčen, predvsem pa morajo ustvarjati dobiček. Morda pa na koncu niti ne bi bila slaba izbira Ferrari, no ja morda pa se le vrne Cosworth, ki bi znal pripraviti dober motor.

Foto: Renault

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish