Renault pripravljen na Bahrajn

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2014 .

Prva letošnja predsezonska testiranja so se pričela v Jerezu, kjer je imel Renault obilico težav. Francoski agregati namreč niso bili za nobeno rabo, zaradi česar so denimo pri Red Bullu kar predčasno prekinili testiranje.

Kakorkoli že, pri Renaultu so prejšnji teden v Jerezu opravili testiranje z Lotusom, kjer so smeli prevoziti največ 100 kilometrov. Posodobljen agregat naj bi bil po poročanju mnogo boljši kar navdušuje predvsem Red Bull, Caterham in Toro Rosso, ki od prvih testiranj v Jerezu niso imeli praktično ničesar.

Omenjene ekipe so sicer vsaj nekoliko spoznale svoje dirkalnike, a kaj veliko jim ni uspelo. Kljub vsemu pri Red Bullu denimo vztrajajo pri tem, da imajo dobro pripravljen dirkalnik, čeprav ga še niso uspeli zares preizkusiti. Veliko vprašanj nas torej čaka pred drugimi predsezonskimi testiranji v Bahrajnu, kjer bodo vse uči uzrte v posodobljen Renaultov agregat.

Morda velja za konec omeniti še, da so pri Renaultu in Lotusu izkoristili »filmsko« testiranje prejšnji teden, katero je seveda omejeno s kilometri, ter uporabo materiala, ki je že na voljo. Renault torej ni smel uporabiti povsem novih delov, katere pa bo vsekakor uporabil v Bahrajnu, kjer se bodo bojda osredotočali na vzdržljivost materiala in seveda konkurenčnost, a konkurenca je vsaj eno testiranje naprej.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish