Renault potrdil prihod Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2020 .

Kar smo že včeraj pisali se je danes tudi zgodilo. Pri Renaultu so potrdili prihod Fernanda Alonsa. Španec se tako vrača v moštvo, s katerim je osvojil oba svoja naslova prvaka. Ob tem pa je postal prvi dirkač v zgodovini Formule 1, ki za eno moštvo nastopal v treh obdobjih. Francosko moštvo sicer ni razkrilo dolžine pogodbe, a gre verjetno za obdobje dveh let. Dvakratni svetovni prvak bo imel tako pomembno vlogo pri razvoju dirkalnika za sezono 2022, ko se obetajo večje spremembe pravil.

“Prihod Alonsa je bil del našega načrta s katerim želimo dokazati pripadnost Formuli 1 ter močno željo po vrnitvi na vrh,” je ob uradni novici povedal vodja moštva Cyril Abiteboul.

“Njegova prisotnost ima izjemen pomen tako na športni strani kot marketinški. S svojim znanjem ter izkušnjami bo zelo pomagal pri pripravi na sezono 2022.”

Alonso, ki se je v obdobju izven Formule 1 posvečal vzdržljivostnim dirkam ter nastopu na dirki Indy 500 je ob vrnitvi izrazil veliko željo po ponovnem dirkanju v športu ter vrnitvi na zmagovalni oder.

“Renault je moja družina, s katero sem doživel največje uspehe v karieri. Sedaj pa so moje misli usmerjene le naprej. Počutim se ponosnega, da se vračam v moštvo, ki mi je ponudilo prvo priložnost v športu, sedaj pa mi ponuja možnost, da se ponovno vrnem na vrh. Še vedno sem zelo ambiciozen. Napredek čez letošnjo zimo, daje jasno dokaz vrednosti ciljev za leto 2022. Moštvo me potrebuje, potrebuje moje izkušnje, saj si želijo ponovno na vrh, kar pa je tudi moja želja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish