Renault odpravil težave

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2015 .

Renaultov direktor Remi Taffin je prepričan, da so pri Renaultu opravili težave, ki so jih imeli v Jerezu, zaradi česar bodo v Barceloni prvič letos pokazali pravi potencial: “Želimo se premakniti naprej in narediti nov korak naprej. V Barceloni bomo pokazali novo moč našega motorja, ki bo prenovljen in zelo blizu specifikaciji za Melbourne. Soočali smo se s kar nekaj težavami pri vzdržljivosti, a to je bila posledica veliko kompromisov, ki smo jih morali ubrati čez zimo.

Zelo agresivno smo se ukvarjali s shranjevanjem energije, a to moramo v Barceloni še dodatno raziskati. Tako kot so se pojavile težave z vodno črpalko, testirati moramo na stezi in ne na testni mizi. Delamo vse, da bi čim bolj preverili naš sistem in ga izboljšali do skrajnih meja. V preteklosti smo se veliko naučili iz voženj, da lahko preprečimo nadaljnje kvarjenje motorja.”

Renaultov izvršni direktor Cyril Abiteboul je prav tako prepričan, da ni razloga za alarm po testiranjih v Jerezu: “Imeli smo nekaj težav, a za enkrat še ni panike.” Cyril tako dodaja, da dajejo vse od sebe, da bi čim bolj razvili vse dele do skrajnih meja: “Ne vemo kje se nahajamo glede na konkurenco, a od sebe dajemo maksimum. Morda imamo drugačne načrte kot drugi, morda vozimo z različno obremenjeno posodo za gorivo, se različno spopadamo s pnevmatikami, a menimo, da smo kjer smo želeli biti glede na naše performance.”

Zanimivo je Abiteboul za konec dejal, da se izračuni v vetrovniku precej ujemajo s tistimi izmerjenimi na stezi. Seveda pa bodo dirkalniki še spremenjeni za Melbourne, prav tako bo tudi Renaultov motor po besedah Cyrila še precej spremenjen in posodobljen.

 

Foto: Renault

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish