Renault ne bo več dobavitelj motorjev

Avtor prispevka: , objavljeno 16. septembra 2015 .

Iz Renaulta so sporočili, da ob koncu letošnje sezone ne bodo več dobavljali motorjev ekipam formule ena, v naslednjih dneh pa se bodo tudi odločili, ali bodo povsem izstopili iz formule ena.

Odnosi so se med francoskim proizvajalcem in moštvom Red Bull, po nizu uspešnih let, letos povsem ohladili, zdaj pa izdelovalec motorjev tehta le še med možnostjo, da prevzame moštvo Lotus in jo pretvori nazaj v svojo tovarniško ekipo, ali pa da se umakne iz tega športa.

“Zelo jasno smo povedali, da ne bomo več dobavitelji motorjev,” je povedal Renaultov direktor Carlos Ghosn. “Odgovorne v formuli ena smo opozorili, da na nas kot dobavitelje motorjev ne morejo več računati. Konec je. Spoštovali bomo sklenjene pogodbe a motorjev ne bomo več razvijali in izdelovali. Trenutno se pogajamo o predčasni prekinitvi veljavnih pogodb, zato je še prezgodaj reči, kako se bodo stvari razpletle. Renault bo v bodoče imel svojo ekipo, ali pa bomo zapustili formulo ena, vendar pa se še nismo odločili kaj bomo storili,” je pojasnil Ghosn.

Renault ima z ekipama Toro Rosso in Red Bull sklenjeno veljavno pogodbo do konca sezone 2016.

Foto: Renault