Renault: Kjer je dim, je tudi ogenj

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2017 .

Pri Renaultu so prepričani, da se saga o uporabi motornega olja v zgorevalnih komorah ne bi vlekla tako dolgo, če moštva ne bi poskušala izkoriščati te luknje v pravilih. Pri Red Bullu, oziroma njihovemu dobavitelju pogonskih agregatov Renaultu so pred začetkom sezone posumili, da v moštvu Mercedesa predvsem na kvalifikacijah v zgorevalne komore ob mešanici goriva in zraka vbrizgavajo tudi motorno olje, s čimer v obračunu za najvišja mesta pridobijo pomembno prednost.

Pri Mercedesu so seveda zanikali sume, a ti so znova prišli na plano pred dirko za VN Azerbajdžana, kjer je FIA izdala novo pojasnilo v zvezi z uporabo motornega olja pri zgorevanju, s katerim so prepovedali kakršne koli kemične dodatke v olju, s katerim bi le to postalo bolj vnetljivo in bi omogočalo lažje izgorevanje.

Pojasnilo naj bi bilo izdano potem, ko so iz tabora Mercedesa na FIO naslovili nekaj dodatnih vprašanj, saj naj bi v nemškem moštvu sumili, da so tudi pri Ferrariju začeli izkoriščati sivo področje pravil. Tudi v Maranellu so zanikali, da bi počeli karkoli v nasprotju s pravili, toda pri Renaultu so prepričani, da FIA ne bi izdala dodatnih pojasnil, če ne bi sumila, da moštva morda ne igrajo povsem v duhu pravil.

“Takšnih pogovorov in pojasnil iz FIE ni, če moštva niso aktivna na teh področjih,” je pojasnil Remi Taffin, šef Renaultovega oddelka za motorje formule ena. “Pri nas se na to zadnje pojasnilo nismo osredotočali, saj imamo veliko dela na drugih področjih.”

Toda Taffin je prepričan, da je bilo zadnje pojasnilo dovolj, da je to področje zdaj zaprto. “Vemo, kaj drugi počnejo. Vendar spoštujemo dejstvo, da naj bi uporabljali le gorivo in tega se moramo držati. Dvomim, da zdaj še kdo uporablja olje pri zgorevalnem ciklu v motorju,” je še dodal.

Foto: Renault