Renault in Laliga sklenila sodelovanje

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2018 .

Ekipa je Renault je objavila, da sodelovanje s špansko nogometno ligo LaLiga. Kot rezultat tega sodelovanja bo na letošnjem dirkalniku RS18 prisoten logotip španske nogometne lige, prav tako pa bo viden tudi na dirkaškem kombinezonu obeh dirkačev.  Španski dirkač Carlos Sainz je sicer tudi znan kot velik navijač španskega kluba Real Madrid. Pri francoski ekipi so zagotovili, da bo rezultat tega sodelovanja izražen v številnih “zanimivih aktivnostih”.

Kot je dejal vodja marketinga pri Renaultu, Antoine Magnan, so zelo zadovoljni, da lahko sporočijo sklenitev sodelovanja z eno izmed najboljših nogometnih lig na svetu. “Ekipa Renault in LaLiga imata številne skupne cilje, ki jih želimo doseči v skupni prihodnosti. Imamo veliko število skupnih navijačev, kar je dobro za obe strani. V prihodnosti bomo tako sodelovali pri različnih skupnih projektih.”

LaLiga, ena najpriljubljenejših nogometnih lig na svetu je sponzorirana s strani španskega finančnega giganta – španske banke Santander, ki je v Formuli 1 sodelovala v zadnjih letih, predvsem kot sponzor ekipe Ferrari, ob koncu lanske sezone pa so se umaknili iz tega športa.