Renault: Ekipam lahko zmanjka motorjev

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2014 .

Francoski proizvajalec avtomobilov in dobavitelj motorjev v formuli ena, Renault je priznal, da bo nekaterim ekipam, ki uporabljajo njihove motorje, do konca letošnje sezona lahko zmanjkalo pogonskih agregatov.

“Na prvih testiranjih smo bili zelo daleč. Bili smo v globoki krizi,” je priznal šef Renaulta Rob White. “Toda ni nas zagrabila panika. Sestavili smo načrt za zmanjšanje zaostanka in vse od takrat smo napredovali. Žal pa ne dovolj, za kar bomo morda plačali ceno.

Nekatere ekipe so porabile več delov v pogonskih agregatih, kot smo načrtovali. To pomeni, da bodo nekateri težko ostali pri dovoljenih petih motorjih za celo sezono (na dirkača),” je pojasnil White.

Čeprav so težave z motorji najbolj očitne pri Red Bullu pa je zanimivo, da so le te najbolj prizadele moštvi Lotus in Caterham.

White pa je prepričan, da bodo pri Renaultu kljub težavam vseeno uspeli še dodatno zmanjšati zaostanek in da prednost Mercedesovih motorjev v moči ni tako velika.

“Naš motor je lahko najboljši,” je prepričan.

Govori se, da je Mercedes tako močan predvsem zaradi razporeditve turbine in hladilnikov zraka. “Tudi mi smo razmišljali o takšnem dizajnu, a menimo, da ni najboljši, niti da daje tako veliko prednost.”