RENAULT 5 se vrača kot retrofuturistična reinkarnacija slavne PETKE

Avtor prispevka: , objavljeno 15. januarja 2021 .

Gre pravzaprav za retrofuturistično reinkarnacijo legendarnega modela Renault 5, ki glede oblike ne skriva, da se zgleduje po slavnem predhodniku, čeprav na drugi strani mestni malček prinaša tudi pogled v prihodnost. Šef oblikovanja pri Renaultu, Gilles Vidal, pravi, da so se želeli čimbolj približati tradicionalni obliki Renaulta 5, a hkrati ustvariti avto, ki bo premogel povsem samosvoj karakter.

Poganjala ga bo seveda elektrika, pa čeprav Francozi niso razkrili, kakšen elektromotor in baterije bodo uporabili zanj, v serijski različici pa bomo najverjetneje zaman čakali na različico z motorjem z notranjim zgorevanjem, pa čeprav bi godila reinkarnacija Renaulta 5 Turbo.

Pri Renaultu so že najavili tudi drugega slavnega predstavnika iz preteklosti, ki bo dobil modernega naslednika. To je seveda legendarna “Katrca” oziroma Renault 4, ki bo prav tako del načrta Renaulution, po katerem naj bi francoski proizvajalec avtomobilov do leta 2025 tretjino svojih avtomobilov prodal z elektromotorji.

Galerija: Renault 5 Prototype

Članek je na voljo tudi na vmax.si.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj