Reddingu gume uničujejo kariero

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2016 .

Scott Redding je po dirki v Jerezu dejal, da se je bal za svojo varnost, saj se je njegova zadnja guma razpadala, sam pa ni želel še ene nesreče, kakršno je doživel na prostem treningu v Argentini. Dirkač Pramac Ducatija je pozval Michelin, da odpravi težave, saj se boji, da mu bo napredovanje v tovarniško ekipo Ducatija onemogočeno ravno zaradi neprestanih težav.

“Guma je razpadala,” je povedal po dirki. “Stala me je še ene dirke. Čutil sem, da nekaj ni vredu in nisem želel voziti na polno, da se ne bi zgodilo isto, kot v Argentini. Ko se ti enkrat zgodi nekaj takega, se potem vedno bojiš, da se bo zgodilo še enkrat in vedno imaš občutek, da nekaj ni vredu.”

V Argentini je zadnji gumi na Reddingovem motorju odletela tekalna plast, ki je Britanca udarila po hrbtu in ga rahlo poškodovala. “Preverili smo gumo in tekalna plast je začela odstopati. Z nje so že leteli koščki. Nekaj moramo storiti, oziroma morajo storiti. Že takoj na začetku z gumami ni bilo vredu, zdaj pa je težava vse večja. Nisem se mogel ustaviti in sem na ravnini trčil v Lorisa Baza. Enostavno nisem mogel ustaviti motorja. Dirka je bila precej us**na.”

Na vprašanje, zakaj ni motorja zapeljl v garažo pa je odgovoril: “Če zapelješ v bokse in nekaj ni vredu, bi se pri Ducatiju vprašali, zakaj bi mi morali dati priložnost. To vem iz preteklih izkušenj. Tudi če z motorjem nekaj ni ok, moraš nadaljevati do konca.”

Redding pa se z Michelinom nahaja v “pat položaju”, saj francoski gumar trdi, da težave povzroča njegova višina. “Imeli bomo sestanek. Prejšnji teden je bil njihov izgovor, da sem pretežek, prevelik. Zakaj bi gumo spreminjali zaradi enega dirkača? Seveda je tu vprašanje varnosti. Ta teden smo vsi dirkači Ducatija imeli težave. Res ne vem, kaj bodo storili. S prstom kažejo name, mi pa trdimo, da so krive gume. Na koncu koncev pa se vprašaš, zakaj bi velike tovarniške ekipe želele dirkača, ki ne more gum uporabiti brez težav. Preprosto nam gume ne ustrezajo. Precej drugačne so, od lanskih, in to ima največ vpliva na nas,” je še pojasnil.

Foto: Ducati