Reddingu drugi trening, Vinales prvič padel

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2017 .

Dirkač moštva Pramac Ducati, Scott Redding je bil najhitrejši dirkač drugega treninga v Katarju. Britanec je bil točno 0.1 sekunde hitrejši od Andree Doviziosa na tovarniškem Ducatiju, nato pa so sledili štirje dirkači na Yamahah. Tretji je bil Nemec Jonas Folger, ki z Yamaho Tech 3 še naprej opozarja nase, tik za njim je trening končal Francoz Johann Zarco.

Peti je bil Maverick Vinales, ki se je v prvem delu treninga pogosto znašel na vrhu razpredelnice časov. Španecu je enega izmed hitrih krogov pokvaril moštveni kolega Valentino Rossi, katerega je zatem prehitel, nato pa padel. To je bil njegov prvi padec z motociklom razreda MotoGP, pri njem pa se k sreči ni poškodoval. S treningom je sicer nadaljeval, toda časa ni izboljšal.

Šesti je bil na koncu Valentino Rossi, ki se je v prvo deseterico prebil šele v zadnjih minutah, trening pa so za njim končali Alvaro Bautista, Jorge Lorenzo, Marc Marquez in na desetem mestu, Aleix Espargaro. Trening so predvsem zaznamovale majhn e razlike, saj je šele Alex Rins na 16. mestu za Reddingovim časom zaostal za več kot sekundo.

Foto: Ducati