Red Bull znova s Ferrarijevimi motorji

Avtor prispevka: , objavljeno 18. junija 2015 .

Nemški Bild poroča, da so pri Red Bullu stopili v stik s Ferrarijem in se pričeli pogovarjati o dobavi motorjev tako ekipi Toro Rosso, kot tudi Red Bull Racing.

Pri Red Bullu so sila nezadovoljni z nekonkurenčnimi pogonskimi agregati, ki jim jih dobavlja Renault, obenem pa so se odnosi s francoskim proizvajalcem močno ohladili, saj naj bi ta resno razmišljal o tem, da bi na stezo postavil lastno ekipo.

Pogodba o dobavi motorjev z Renaulzom poteče ob koncu letošnje sezone, tako da bi obe moštvi v lasti avstrijskega proizvajalca energijske pijače s Ferrarijevim pogonskim sklopom nastopili že prihodnji sezono, temu pa so po poročanju Bilda naklonjeni tudi v Maranellu.

Pri tem pa je predvsem zanimivo, da bi Ferrari Red Bullovima ekipama dobavljal starejšo, 20 do 30 konjskih moči šibkejšo B-različico svojega motorja, kar pa je po besedah Red Bullovega svetovalca Helmuta Marka še vedno precej bolje od Renaultove A-verzije motorja.

Ferrari je Red Bullu svoje motorje že dobavljal v sezoni 2006, leto kasneje pa je z njimi opremljal še ekipo Toro Rosso.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo