Red Bull zavrnil možnost uporabe nosu stila Williams

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2015 .

Pri Red Bullu imajo po spremembi pravil nosu dirkalnika za letošnjo leto obilico težav, zaradi česar so se pojavile govorice, da bi lahko uporabili stil nosu kot ga ima Williams, a sami to zavračajo. Šef inženirjev Rob Marshall tako pravi: “preizkusili smo nekaj različnih nosov in se na koncu odločili za tega, ki smo ga predstavili in uporabili v Jerezu. Nikakor ne dvomim, da bomo v prihodnosti uporabili še druge tipe. Tudi ostali bodo to storili, saj smo šele na začetku sezone.”

Marshall je pojasnil izbiro nosu, kjer kot pravi je največjo vlogo odigral test trčenja, vzdržljivosti materiala: “Imeli smo veliko opcij. Kljub temu, da smo s testi trka pričeli dokaj zgodaj, smo naleteli na kar nekaj težav in zaradi tega kasneje ubrali drugačno pot, z bolj trdimi nosovi. Z razvojem dirkalnika smo žal pričeli dokaj pozno, zaradi tega smo se do Jereza komaj pripravili, a to je šele pričetek.

Je pa na drugi strani tehnični šef Williamsa Pat Symonds dejal, da imajo dober dizajn dirkalnika FW37, kar dokazuje test trka pri tem kratkem nosu: “To je ravnovesje med dobro aerodinamiko in uspešno prestanem testu trka. Aerodinamično je kratek nos zelo dober, a s strani testa trka ne. Imeli smo nekaj težav, a na koncu vse skupaj spravili v ravnovesje in nekako prestali ta težaven test trka. Kratek nos tako dokazuje kvaliteto našega načrtovalskega dela.”

 

Foto: Red Bull