Red Bull zagrozil z izstopom iz Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2014 .

Dietrichu Mateschitzu, lastniku blagovne znamke energijskih pijač Red Bull ter lastniku ekip Red Bull Racing ter Toro Rosso, je po diskvalifikaciji Daniela Ricciarda z VN Avstralije prekipelo. Avstrijec je opozoril, da Red Bull ni neskončno vezan na ta šport, zato ga lahko zapusti kadar hoče.

“Dejstvo je, da nam je senzor krovne organizacije dajal napačne meritve vse od začetka zimskih testiranj, “je pojasnil Mateschitz. “Lahko dokažemo, da smo s pretokom goriva bili v mejah dovoljenega.”

Avstrijec je pojasnil, da bi Red Bull formulo ena lahko zapustil ne le, če nastopanje ne bi več imelo ekonomskega smisla, temveč tudi, če bi šport obrnil hrbet določenim vrednotam in če bi v njemu prevladala politika. “Obstaja meja, do katere smo pripravljeni trpeti vse to,” je opozoril Mateschitz, ki je sila nezadovoljen z manjšimi, tišjimi in bolj učinkovitimi pogonskimi agregati. “Formula ena bi morala biti to, kot je bila včasih – skrajna dirkaška serija,” meni 69-letni Avstrijec.

“Cilj formule ena ni postaviti nove rekorde v majhni porabi goriva, ali da se lahko šepetajoče pogovarjaš med dirko in je cviljenje gum največje razburjenje. Po mojem mnenju je popolni absurd, da so dirkalniki letos sekundo počasnejši od lanskih in da so dirkalniki nižje kategorije GP2, ki so izdelani le z delčkom denarja, kot dirkalniki formule ena, skoraj tako hitri.”

Kljub nezadovoljstvu pa lastnik Red Bulla pravi, da njegova ekipa še ne bo vrgla puške v koruzo v lovu na moštvo Mercedes. “Noč in dan trdo delamo z našim partnerjem Renaultom in v dveh do treh tednih bomo napravili velik korak naprej. Do konca sezone je še 18 dirk in zagotovo se bomo vrnili na vrh,” je obljubil.