Red Bull vložil uradni zahtevek za ponoven pregled trčenja v Silverstonu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2021 .

Moštvo Red Bull je pred dirko za veliko nagrado Madžarske vložilo zahtevo, da komisarji zveze FIA znova pregledajo trčenje med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom in Britanca, ki je bil med dirko sicer kaznovan, z deset sekundno kaznijo, še dodatno kaznujejo.

Komisarji so že med dirko ugotovili, da je bilo na Hamiltonovi strani več krivde za trčenje, ki je Verstappna izločilo iz dirke, pri Red Bullu pa se s kaznijo niso strinjali, zdaj pa je FIA tudi potrdila, da so s strani ekipe Red Bull prejeli zahtevo, da znova pregledajo dokaze, med katere najverjetneje sodijo tudi posnetki iz več zornih kotov, ter druga telemetrija.

Kot smo poročali je britanski komentator Martin Brundle napovedal, da imajo v moštvu Milton Keynesa dokaz, da je Hamilton v ovinek Copse pri spornem trčenju zapeljal s precej višjo hitrostjo, kot v naslednjih krogih dirke, FIA pa bo Red Bullove dokaze preučila v četrtek ob 16h. Na ponovno obravnavo, ki bo potekala preko video klica, naj bi bili poleg dirkačev povabljeni trije predstavniki moštva Red Bull, prisoten pa naj bi bil tudi predstavnik Mercedesa.

Kakšne dokaze točno imajo pri Red Bullu ni znano, a med nove dokaze bi se vsekakor lahko štela tudi izjava Verstappna, ki se s komisarji po dirki ni mogel srečati, saj je bil zaradi močnega trka odpeljan v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju do večera.

V primeru, da komisarji sprejmejo nove dokaze in ponovno preučijo primer, bi lahko Hamiltona čakala dodatna kazen, katero bo moral odslužiti na dirki ta konec tedna.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish