Red Bull: Vettel mora zamenjati moštvo

Sebastian Vettel Ferrari F1
Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2019 .

Svetovalec moštva Red Bull, Helmut Marko meni, da bi moral Sebastian Vettel zamenjati moštvo, oziroma zapustiti Ferrari, če želi rešiti kariero. Nemec, nekdanji dirkač moštva Red bull s katerim je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, z moštvom Ferrari še ni uspel osvojiti novega naslova. Pravzaprav se je znašel v krizi, saj po desetih letošnjih dirkah zaseda šele četrto mesto v skupni razvrstitvi. Novega vala kritik je bil deležen po zadnji dirki v Silverstonu, kjer je po trku z Maxom Verstappnom v cilj pripeljal šele na šestnajstem mestu. Italijanski mediji, ki so znani po nezanemarljivem vplivu na moštvo iz Maranella, so močno udarili po njem, zato Marko meni, da bi moral Vettel zapustiti Maranello, saj bo le tako lahko prenehal delati napake.

“Napake delaš, ko nisi več prepričan vase,” je povedal Marko, nekdanji dirkač F1. “To izhaja iz podzavesti. Sebastian potrebuje drugačno okolje. Z drugimi besedami, drugo moštvo, toda za sezono 2020 nima možnosti.” Ferrari je v pretelkih sezonah pretreslo kar nekaj kadrovskih menjav. Pred letošnjo sezono so Finca Kimija Raikkonena zamenjali s Charlesom Leclercom, Mattia Binotto pa je na sedežu šefa ekipe nadomestil Maurizia Arrivabeneja, kateremu so očitali, da v moštvu širi nekonstruktivno atmosfero. Red Bullov menedžer Jonathan Wheatley meni, da je Vettel eden izmed tistih dirkačev, ki vsake toliko potrebujejo objem, česar pa po njegovem mnenju pri Ferrariju ni deležen. “Sebastian je zelo inteligenten, občutljiv in dobrosrčen človek,” je povedal.

“To se vidi po tem, kako ljubeč je do svoje žene in otrok. Pa tudi iz njegovega fantastičnega govora v čast Charliju Whitingu v Silverstonu. Ni tak grobijan, kot sta bila Michael Schumacher ali Fernando Alonso, ki sta ves čas dala vse od sebe. Sebastian je dirkač, ki potrebuje brezpogojno podporo. To je imel pri Red Bullu, pri Ferrariju pa tega verjetno nima,” je še dodal.