Red Bull: Verstappen že prekaša Ricciarda

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2019 .

Helmut Marko je prepričan, da je Max Verstappen s svojim napredkom že postal bolj kompleten dirkač od svojega nekdanjega moštvenega kolega Daniela Ricciarda. Nizozemec naj bi bil sedaj boljši tako na en hiter krog na kvalifikacijah, kot tudi skozi celotno dirko.

Dirkača Red Bulla sta bila sicer skozi celotno skupno obdobje, med sezonama 2016-2018 v moštvu precej izenačena, je pa Verstappen imel precej uspešnejši drugi del minule sezone.

Sezono sta sicer oba končala s po dvema zmagama, le da je Nizozemec zbral kar devet uvrstitev na zmagovalni oder več kot Avstralec, ki se je po koncu sezone pridružil moštvu Renault. Helmut Marko je zato prepričan, da je Verstappen s tem jasno uveljavil kot boljši dirkač.

“Imamo točne podatke,” je za revijo Motosport dejal Marko. “Na kvalifikacijah je razlika med njima velika, tudi na dirki pa je Verstappen hitrejši.”

“Max v zavojih veliko bolj drsi, kljub temu pa je še vedno precej nežen do pnevmatik in jih ne obrablja preveč. Ta občutek je razvil skozi zadnje sezone, ko je prišel v moštvo še ni bilo tako.”

“V naslednji sezoni (2017) je Ricciardo nekoliko zaostal za njim. To ugotovil in zelo trdo garal, ob tem se posvečal tudi mentalni pripravi ter se mu tako ponovno približal.”

“V drugem delu sezone pa je bil Verstappen razred zase.”

Kot je še poudaril je bil za napredek mladega nizozemskega dirkača zaslužen tudi Ricciardo, ki ga je s svojimi nastopil prisili v ta napredek. Poleg tega, da sta bila na stezi tekmeca pa sta znotraj moštva zelo dobro sodelovala in ostala v dobrih odnosih.

Kljub temu pa meni, da se je v minuli sezoni Verstappen s svojo neustrašno vožnjo razvil v boljšega dirkača. Verstappen je sezono zaključil na četrtem mestu pred Valtterijem Bottasom. Če se v Braziliji ne bi zapletel v trčenje z Estebanom Oconom pa bi zaključil celo kot tretji pred Kimijem Raikkonenom.

Ne glede na vse pa je četrto mesto njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku in to kljub temu, da je na začetku sezone storil precej napak, ki so njega in njegovih konkurentov stale pomembnih točk.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish