Red Bull v Braziliji z novim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2015 .

Iz Renaulta so potrdili, da bodo moštvu Red Bull na prihajajoči dirki za VN Brazilije dostavili posodobljen motor, na katerega so porabili kar 11 od 12 razvojnih žetonov. Motor je bil pripravljen že za dirko v Teksasu, a so se takrat skupaj z moštvom odločili, da ga ne bodo uporabili, saj so menili, da sta lahko Red Bullova dirkalnika tam dovolj dobra, da se ne bi splačalo zaradi dveh desetink, kolikor bodo prinesle posodobitve, odslužiti kazensko izgubo desetih mest za nov motor.

V Mehiki ga prejšnji teden niso uporabili zaradi edinstvenih zahtev steze, ki leži na relativno visoki nadmorski višini.

Čeprav so se že prejšnji mesec dogovorili za uporabo novega motorja v Interlagosu, pa še vedno ni odločeno, ali bosta z izboljšanim motorjem nastopila oba dirkača ali ne. Ta odločitev bo padla prihodnji teden, ko bodo Red Bullovi inženirji analizirali, koliko kilometrov še lahko odvozita njihova dirkača z obstoječimi motorji.

Drugo moštvo Red Bulla, Toro Rosso, pa se je že odločilo, da v letošnji sezoni ne bo preizkusilo izboljšane različice Renaultovega pogonskega sklopa.

Foto: Red Bull

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo