Red Bull uradno zavrnil možnost Vettlove vrnitve

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2020 .

Čeprav so se nedavno pojavile govorice, da naj bi lastnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz sivi eminenci moštva, Helmutu Marku naročil, naj Sebastiana Vettla pripelje nazaj domov, je šef ekipe, Christian Horner v petek dejal, da bo moštvo ostalo zvesto svoji trenutni dirkaški zasedbi.

Vettel je z Red Bull Racingom med 2010 in 2013 osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, nato pa se je preselil k Ferrariju, kjer pa bo ob koncu letošnje sezone ostal brez pogodbe. “Nismo pričakovali, da se bo Seb znašel na trgu dirkačev že letos in ostali bomo zvesti svojima dirkačema,” je povedal Horner, ki je tako Nemcu zaprl vrata v ekipo ob Maxa Verstappna oziroma Alexa Albona, vendar pa ostaja možnost, da Vettel prostor najde v Red Bullovi drugi ekipi, Alphi Tauri.

Kljub temu pa velja omeniti, da ima Albon z Red Bullom veljavno pogodbo le za letošnjo sezono, a kot kaže bo Tajec vendarle dobil novo. “Max in Alex tvorita dobro zasedbo, ki veliko obeta. Žal za Sebastiana tako ni prostora,” pravi Horner, ki meni, da bi Vettel lahko prihodnjo sezono vzel leto dni premora in se prihodnjo sezono podal v lov na sedež za 2022 ali pa bo dirkal za Racing Point (Aston Martin), kar pa bi bilo zelo malo verjetno, saj Sergio Perez ekipi prinaša veliko sponzorskega denarja, njegova pogodba pa velja še za dve sezoni, Lance Stroll pa uživa očetovo podporo v njegovem moštvu. “Dvomim, da bo Lance ostal brez službe. Dirkači imajo sklenjene pogodbe, vendar pa drugi nikoli ne vejo, kaj piše v njih. To vejo samo v moštvu, zagotovo pa so v pogodbah navedeni pogoji, pod katerimi se le ta lahko prekine,” dodaja Horner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish