Red Bull tik pred potrditvijo prihoda Pereza

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Moštvo Red Bull Racing naj bi kmalu potrdilo prihod Mehičana Sergia Pereza, trdi novinarski kolega SkySports, Ted Kravitz.

Usoda Alexa Albona je neznanka večjega dela letošnje sezone, a uganka naj bi se kmalu rešila, saj naj bi moral Tajec svoj dirkalnik prepustiti Perezu, sam pa se bo moral zadovoljiti z vlogo testnega in nadomestnega dirkača. Po poročanju Kravitza naj bi do potrditve menjave prišlo v tem tednu.

“Kot kaže sta Christian Horner in Helmut Marko uspela prepričati lastnika moštva, Dietricha Mateschitza, da v moštvo vzamejo Pereza,” trdi Kravitz. “Zgleda, da nimajo kaj izgubiti. Checu dajo pogodbo za eno sezono in se nato odločijo kako nadaljevati. Če se Sergio ne obnese, imajo Albona, ki bo vstopil namesto njega.”

Albon se je moštvu pridružil sredi sezone 2019, ko je zamenjal Pierra Gaslya, letos pa je imel veliko težav v primerjavi z moštvenim kolegom Maxom Verstappnom. Kljub temu pa je Horner po zadnji dirki sezone pohvalil Albona, o njegovi prihodnosti v ekipi pa je izdal le, da imajo “dovolj podatkov, iz katerih se bodo lahko odločili, kaj storiti.”

Odločitev pa naj bi bila tudi po njegovih besedah znana kmalu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish